Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατηγορίες Προγραμμάτων

Ιστορικά ο κλάδος ξεκίνησε με την Νομική Προστασία των Οχημάτων.

Με την πάροδο του χρόνου όμως, δημιουργήθηκαν πάρα πολλές άλλες κατηγορίες προγραμμάτων Νομικής Προστασίας οι οποίες καλύπτουν άλλες διαφορές και ανάγκες των πολιτών, είτε αυτοί επιθυμούν να καλύψουν νομικά την οικογένεια τους, είτε νιώσουν την ανάγκη να καλυφθούν νομικά ως εργαζόμενοι ή ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

Ενδεικτικά μερικές από τις κατηγορίες των προγραμμάτων που δημιουργήθηκαν είναι:

 • ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΤΟΜΙΚΗ Ή ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ
 • ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΔΗΜΟΣΙΩΝ Ή ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ)
 • ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
 • ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
 • ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
 • ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
 • ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
nomiki prostasia 4

Ενδεικτικές παροχές που απολαμβάνει ο κάτοχος της Νομικής Προστασίας αυτοκινήτου είναι:

 1. Νομική Προστασία όταν μετά από ένα τροχαίο ατύχημα αυτός που δεν ευθύνεται πρέπει να αποζημιωθεί από εκείνον που ευθύνεται (και αργότερα από την ασφαλιστική του εταιρία), αλλά αντιμετωπίζει προβλήματα, είτε από τον υπαίτιο, είτε ως αφορά το ύψος της αποζημίωσης,
 2. Νομική Προστασία σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος κατηγορείται για θάνατο ή τραυματισμό προσώπου εξ αμελείας. Η ασφαλίστρια εταιρία αναλαμβάνει τα έξοδα της υπεράσπισης σε όλα τα ποινικά δικαστήρια.
 3. Νομική Προστασία όταν ο ασφαλισμένος υποπέσει σε τροχαία παράβαση και διώκετε ποινικώς. Η ασφαλίστρια εταιρία αναλαμβάνει τα έξοδα της ποινικής υπεράσπισης, σε όλα τα ποινικά δικαστήρια.
 4. Νομική Προστασία όταν ο ασφαλισμένος έχει διαφορές που προκύπτουν από την αγορά, πώληση, ανταλλαγή ή επισκευή του αυτοκινήτου του. Η ασφαλίστρια εταιρία αναλαμβάνει να διεκδικήσει τις αστικές του απαιτήσεις κατά του αντιδίκου.
 5. Νομική Προστασία σε περίπτωση που αφαιρεθεί η άδεια κυκλοφορίας, το δίπλωμα οδηγήσεως ή οι πινακίδες του αυτοκινήτου. Η ασφαλίστρια εταιρία αναλαμβάνει να ασκήσει όλες εκείνες τις απαραίτητες ενστάσεις και προσφυγές στις αρμόδιες διοικητικές αρχές και διοικητικά δικαστήρια.
 6. Νομική Προστασία κατά τη διεκδίκηση της ίδιας συμμετοχής από την μικτή ασφάλιση του αυτοκινήτου και όλες τις νόμιμες απαιτήσεις που δεν αποζημιώνει η μικτή κάλυψη, καθώς και τις διαφορές με την ασφαλιστική εταιρία από ασφαλιστήρια μικτής, φωτιάς ή κλοπής του αυτοκινήτου σας.

 

Διαβάστε ακόμη: